Poesje Mauw

Al vanaf de geboorte kan je samen met je baby genieten van de speciale stoffen babyboekjes als ‘Poesje Mauw’. De boekjes zijn zacht om te voelen en zijn heerlijk licht voor de kleine friemelhanden. Vaak hebben deze boekjes één of meerdere ritselende bladzijden, de kraakgeluidjes trekken als vanzelf de aandacht van je kindje.

Boekomslag 'Poesje mauw' van Liesbet Slegers, Clavis (2022).
Boekomslag ‘Poesje mauw’ van Liesbet Slegers.

Zwart-wit boekjes

Jonge baby’s zien de eerste periode nog niet scherp, stoffen zwart-wit boekjes met eenvoudige vormen zijn dan fijn om naar te kijken. Zoals de achterkant van dit boekje met de zwart-witte driehoeken en de gekleurde stippen. Zet het eens aan het hoofdeinde van het ledikantje, een manier om je kindje afwisselend op de linker- of op de rechterzijde te laten slapen.

Kleur en contrast

Rond de 4 maanden zal je kindje ook de kleuren goed kunnen waarnemen. Je kindje zal het prettig vinden om naar jou en het boekje te kijken. Probeer het maar eens uit met Poesje Mauw met de eenvoudige plaatjes in heldere kleuren. Volg je kindje en reageer op de bewegingen die het maakt. Benoem wat je ziet: kijk daar vliegt het bijtje naar de rode bloem… bzzz bzzz zoem zoem. Het vrolijke konijntje knabbelt van de wortels, mjam mjam mjam, dat is lekker hoor. Word je kindje moe en is er minder aandacht, leg dan het boekje weg.

Poesje Mauw

De vriendelijke oranje poes op de voorkant van het boekje nodigt uit tot zingen van het bekende liedje: Poesje mauw, kom eens gauw… De dubbele bladzijden over de maan en de sterren vraagt om een liedje, waarbij je je kindje zachtjes in slaap kan wiegen. Op Spotify staan verschillend slaapliedjes om te beluisteren. Bijvoorbeeld het bekende slaapliedje In de manenschijn, of Slaap, Lieve Lief uit Slaapliedjes van Ageeth de Haan.

Tip: in het boek De mooiste wiegeliedjes van hier en elders, maak je kennis met dertien liedjes in verschillende talen, om samen met je baby naar te luisteren en daarna ook zelf mee te zingen. Dit boek met een QR code naar de liedjes is samengesteld door Bart Voet & Esmé Bos. Leen het boek in de Bibliotheek.

Poesje Mauw

Liesbet Slegers
Uitgeverij Clavis
ISBN 9789044848502

Download en print dit boekidee in PDF-formaat. Boekidee door: Jos Boon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *