Dit kan ik ook!

In dit fleurige fantasierijke kartonboekje nodigen de kleine beestjes jullie uit om spelenderwijs de wereld te ontdekken. Samen kruipen, sluipen, springen van bladzijde naar bladzijde, om op zoek te gaan naar dat waar jullie goed in zijn. Wat zijn jullie talenten?

Boekomslag 'Dit kan ik ook!' van Mies van Hout
Boekomslag ‘Dit kan ik ook!’ van Mies van Hout

Zintuigen prikkelen

Vanaf de geboorte zal je kindje door te voelen, te ruiken, te luisteren en te kijken langzaam de wereld ontdekken. Door tegen je kindje te praten en ermee te zingen, zal het al snel jouw stem en die van andere huisgenoten herkennen. Door de verschillende zintuigen te prikkelen is je kindje aan het leren.Dit kan ik ook…!

Spiegelen en herhalen

Zoem op de eerste bladzijde mee met de bijen. Ze zoemen in het rond, hoor je ze: bzzzz, bzzz, bzzz…? Maak er een kriebelspelletje van, door met je vinger en duim een bijtje na te bootsen en kleine rondjes te vliegen. Laat het bijtje kriebelend landen op je kindje, succes verzekerd. Door voor te doen en veel te herhalen zal je kindje dit ook gaan proberen en zal het je bewegingen en je stem na willen doen. 

De tekenstijl van Mies van Hout is heel los. Zij zegt hier zelf over: ‘In mijn nieuwe stijl begin ik gewoon te tekenen en al tekenend ontstaat er een boek. Er moet natuurlijk wel een plan zijn, maar het is minder vooropgezet en dat heeft effect!’

Dit kan ik ook!

Mies van Hout
Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren
ISBN 9789089673831

Download en print de uitgebreide versie van dit boekidee in PDF-formaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *