Ebbie het aapje

Boekomslag 'Ebbie het aapje' van Milja Praagman (2023).
‘Ebbie het aapje’ van Milja Praagman (2023)

In dit fijne kartonboekje met rustige en eenvoudige illustraties maken jullie kennis met Ebbie het blauwe aapje met zijn rode broek. Op het kaft nodigt Ebbie jullie al zwaaiend uit om samen met hem leuke avonturen te beleven.

Rijm

Wat opvalt is dat de tekst in dit boekje op rijm is geschreven. Steeds in korte zinnen in een prettig ritme om voor te lezen. De illustraties lopen per dubbele bladzijde en ondersteunen de tekst zo mooi dat je kindje het verhaaltje al snel zelf zal ‘lezen’.

Interactie

Neem vooral de tijd en lees de tekst rustig voor, terwijl je op het plaatje aanwijst wat er te zien is. Gun je kindje op deze manier de tijd om te kijken, te luisteren en te reageren. Want er is natuurlijk nog veel meer te zien dan je hoort in de tekst. Kijk maar eens naar de gele beer.

Meer Ebbie…?

Wanneer je na het lezen van dit boekje nog andere boekjes over Ebbie het aapje zou willen lezen, dan kan dat! Over dit vrolijke en eigenwijze aapje zijn nog meer boekjes geschreven; ze zijn allemaal te leen in de plaatselijke Bibliotheek. Alle verhaaltjes nodigen uit om samen te genieten van vele herkenbare avonturen. Maar ook om samen over te praten en misschien ook wel om na te spelen in huis. Kortom, Ebbie is een aapje om in je hart te sluiten.

Download en print dit boekidee in het uitgebreide PDF-formaat.

Ebbie het aapje (uitgave speciaal voor BoekStart)
Marjet Huiberts / illustraties Milja Praagman
Uitgeverij Gottmer
ISBN 9789025777357
Boekidee door: Jos Boon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *