Vrolijke vriendjes in de sloot

De frisse kleuren en de satijnzachte bladzijden in dit stoffenboekje nodigen uit om op ontdekkingstocht te gaan samen met je kindje. Welk van deze vriendjes uit het boekje kennen jullie…? Wat voor een geluiden maken zij…?

Vrolijke vriendjes in de sloot

Genieten van aandacht

Misschien denk je: maar begrijpt mijn kindje dat al, is het daar nog niet te jong voor? Je kindje zal inderdaad nog niet alles begrijpen, maar wel volop genieten van jouw speciale aandacht. Het zal ingespannen luisteren naar de verschillende klanken in je stem. Let maar eens op de lichaamstaal en de gezichtsuitdrukking van je kindje. Het is een bijzondere manier om spelenderwijs een band op te bouwen met elkaar. En echt, het is niet nodig om het per bladzijde ‘te lezen’, volg je kindje en reageer op de bewegingen die het maakt.

Samen ontdekken

Dit heerlijk zachte boekje waarvan de twee buitenste bladzijden uitnodigend knisperen, zullen zeker de aandacht van je kindje trekken. Wanneer je kindje ongeveer 5 maanden is, zal het zelf het boekje vast kunnen houden en het met alle zintuigen willen ontdekken. Vasthouden, friemelen tussen de handjes, en trappelend reageren op het knispergeluid. Het zal het boekje in de mond stoppen om er lekker op te sabbelen. Het gemak van stoffenboekjes is dat ze makkelijk wasbaar zijn in de fijne was; dan ligt het weer fris voor een volgend ‘voorlees’moment klaar.

Download en print dit boekidee in het uitgebreide PDF-formaat.

Vrolijke vriendjes in de sloot
Illustraties: Lizzy Doyle
Uitgeverij Image Books
ISBN 9789463338783
Uitgeverij Ploegsma 
ISBN 9789021683690
Boekidee door: Jos Boon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *