Waar is Knuf?

In dit kartonboekje een herkenbaar verhaaltje voor veel dreumesen en veel ouders… de zoektocht naar een verloren lievelingsknuffel. Een knuffel is voor veel kinderen een vertrouwd maatje om gerust te kunnen gaan slapen, maar ook om samen de wereld te ontdekken. Wanneer je kindje voor het eerst naar de kinderopvang gaat of bij andere nieuwe situaties, kan een knuffel zorgen voor veiligheid en troost. Het kwijtraken van een knuffel zorgt vaak voor veel verdriet en onrust, niet alleen bij je kindje maar regelmatig ook voor zijn of haar omgeving.

Boekomslag ‘Waar is knuf?’ van Deborah van de Leijfgraaf (2023).
Boekomslag ‘Waar is knuf?’ van Deborah van de Leijfgraaf (2023).

Egel en knuffelbeer Knuf

Egel is zijn knuffelbeer kwijt, waar kan Knuf toch zijn? Samen met z’n vriendjes gaat Egel op zoek in alle hoeken van het huis, tot zelfs in de tuin wordt er gezocht. Samen met je kindje word je in dit kartonboekje meegenomen door het huis van Egel. En wat een feest, want al zoekende krijgen we van alles te zien en valt er veel aan te wijzen. Iedere bladzijde is een uitnodiging aan jullie om mee te helpen bij deze zoektocht of is het toch een echte speurtocht?

Knuffelvriendje

Hoe leuk is het om via de dubbele bladzijden de verschillende ruimtes in huis te ontdekken en allerlei voorwerpen te benoemen. Hebben jullie ook een hal meteen voordeur, een kapstok waar de jassen aanhangen en een bak met paraplu’s? Herken je de spulletjes in de keuken, de kopjes, de pannen en het fornuis? Via de woonkamer met de zachte bank en de groene plant, naar de slaapkamer… samen zoeken de vriendjes naar Knuf. Waar is Knuf…?

Download en print dit boekidee in het uitgebreide PDF-formaat.

Waar is knuf?
Deborah van de Leijgraaf
Uitgeverij Ploegsma
ISBN 9789021683690
Boekidee door: Jos Boon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *