Woezel en Pip

In dit knisperboekje beleven we een dag vol avontuur met de hondjes Woezel en Pip. Pip is het kleine hondje, zij is het vriendinnetje van Woezel met het ondeugend kruloortje. Dat het dikke vrienden van elkaar zijn, zie je wanneer je het boekje aan de buitenkant bekijkt. Op de voorzijde van het boekje staan de twee in volle actie om de dag te beginnen. Op de achterzijde liggen ze moe en voldaan te slapen van een dag spelen.

Boekomslag 'Woezel & Pip' van Guusje Nederhorst (2023).
Boekomslag ‘Woezel & Pip’ van Guusje Nederhorst (2023).

Uitdaging voor de zintuigen

Alle zintuigen komen spelenderwijs aan bod bij het lezen van dit stoffenboekje. De knisperende bladzijde zal de aandacht van je baby trekken en hem doen opkijken. Het is helemaal feest wanneer je kindje rond een maand of vijf zelf het geluid kan veroorzaken al sabbelend of met zijn/haar knuistjes. Door het gebruik van eenvoudige, dik omlijnde illustraties is er bij elke bladzijde wel een verhaaltje te vertellen. Over samen spelen met de bal, spetteren en zeepbellen maken in bad. Om daarna de dag af te sluiten met het boekje en lekker te gaan slapen. Zo creëer je eenvoudig een slaapritueel met dit boekje.

Stoffenboekjes

Het voordeel van een stoffenboekje is dat het zacht en licht van gewicht is, dus al snel zelf vast te houden door je kindje. Het krakende kruloortje op de eerste bladzijde is een flapje om heerlijk aan te friemelen. Kortom dit boekje is één van die prachtige voorbeelden om mee te starten met voorlezen aan je baby, de basis voor heel veel leesplezier in de komende jaren.

Download en print dit boekidee in het uitgebreide PDF-formaat.

Woezel & Pip
Guusje Nederhorst
Dromenjager Publishing BV
ISBN 9789493216426
Boekidee door: Jos Boon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *