Vier avontuurlijke boekentips voor je baby, peuter of kleuter

Onze boekentips van juni 2021 voor je baby, dreumes, peuter of kleuter staan weer voor je klaar. Het thema van deze maand is: op avontuur.
Onze boekentips van juni 2021 voor je baby, dreumes, peuter of kleuter staan weer voor je klaar. Het thema van deze maand is: op avontuur.

De kinderen zijn (grotendeels) weer naar school en de zomer is in volle gang. Is er nog wel tijd om te lezen? Natuurlijk wel, want boekentips als deze kan niemand weerstaan! Het BoekStart-thema van deze maand is: op avontuur. Dat doen we met Bora, Chris (‘Mama Kwijt’) Haughton, een boekje vol glim en een avontuurlijk kartonboekje vol spannende uitschuifflapjes.

Boekentip voor je baby: ‘Mag ik mee?’

Boekomslag van 'BORA Mag ik mee?' van auteur Deborah van de Leijgraaf (Ploegsma). Het is onze boekentip voor je baby van juni 2021.
Boekomslag van ‘BORA Mag ik mee?’ van auteur Deborah van de Leijgraaf (Ploegsma). Het is onze boekentip voor je baby van juni 2021.

Eekhoorn wil naar huis, maar oh, wat is het nog ver! Gelukkig krijgt hij van al zijn dierenvrienden een lift. Een avontuurlijk kartonboek vol spannende uitschuifflapjes. Houd jouw kleintje van auto’s? Dan is dit boekje perfect!

Boekentip voor je dreumes: ‘Mijn schuifboekje – Op pad in de regen’

Boekomslag van 'Mijn schuifboekje - Op pad in de regen' van auteur Emiri Hayashi (Clavis). Het is onze boekentip voor je dreumes van juni 2021.
Boekomslag van ‘Mijn schuifboekje – Op pad in de regen’ van Emiri Hayashi (uitgeverij Clavis). Het is onze boekentip voor je dreumes van juni 2021.

Dit glimmende, fantasierijke kartonboekje over dieren in de regen doet stiekem een beetje denken aan de klassieker ‘De mooiste vis van de zee’. Zilveren glitteringen op elke pagina! Effectief is het wel, want door het grote contrast kijken jonge kinderen extra lang naar al die mooie details in dit zorgvuldig gemaakte boekje vol avontuur.

Boekentip voor je peuter: ‘Misschien…’ van Chris Haughton

Boekomslag van 'Misschien...' van auteur Chris Haughton (Gottmer). Het is onze boekentip voor je peuter van juni 2021.
Boekomslag van ‘Misschien…’ van auteur Chris Haughton (Gottmer). Het is onze boekentip voor je peuter van juni 2021.

Alweer een snoepje van een boekje van de bekende auteur Chris (‘Mama Kwijt’) Haughton. Wat zien die mango’s er toch lekker uit, denken de aapjes. Maar ja er loopt ook een tijger rond. Toch even een avontuurtje wagen? Of toch niet? Heerlijk spannende pageturner!

Boekentip voor je kleuter: ‘De prins zonder billen’

Boekomslag van 'De prins zonder billen' van auteur Levina van Teunenbroek (Van Holkema & Warendorf). Het is onze boekentip voor je kleuter van juni 2021.
Boekomslag van ‘De prins zonder billen’ van auteur Levina van Teunenbroek (Van Holkema & Warendorf). Het is onze boekentip voor je kleuter van juni 2021.

Als deze avontuurlijke prins een frisse duik neemt in een baai worden zijn ferme billen eraf gehapt door… een hongerige haai! Hoe komt de prins aan nieuwe billen? Ballonnen misschien?

Onthoud deze tips met de BoekStartapp!
Wil je deze tips goed onthouden? Download dan onze speciale BoekStartapp! Die heeft een handige leeslijst voor boekjes en toont elke maand de nieuwste tips in jouw persoonlijke widget.

https://youtu.be/rcWsDiP3xTE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *