BoekStart blog: ‘De reis naar avonturen en onbekende werelden’

20 januari 2020, door Annette van den Berg

Elke avond is het vaste prik. Tanden poetsen, omkleden en voorlezen. Als het aan mijn drie kinderen ligt, lezen we elke avond de hele boekenkast leeg. Ze krijgen geen genoeg van alle verhalen, ook al hebben we sommige boeken al tientallen keren gelezen. Die dorst naar avonturen en onbekende werelden, die blijft.

Dit blog werd geschreven in samenwerking met Wij a la mama.

“Tijd om weer eensnaar de bibliotheek te gaan. We hebben de twee oudste jongens meteen na hun geboorte lid gemaakt van de bieb, dankzij zo’n uitnodiging die we van de gemeente kregen. Dan krijgen ze hun eigen biebpasje en een koffertje vanBoekStartmet een paar cadeautjes erin. En het mooiste is dat je niks voor zo’n lidmaatschap betaalt. Ideaal, want lezen kan een dure hobby zijn.”

Boekstart

“Sean is inmiddels een jaar oud,maar zijn uitnodiging voor het lidmaatschap ligt nog steeds in de la. Hij is net zo gek op boekjes als zijn oudere broers. Wat misschien niet zo vreemd is met een moeder die schrijft en een vader die lesgeeft in Engelse Literatuur. Het huis puilt uit van al het leesvoer! Hij kan zichzelf enorm vermaken met een stapel boeken, het liefste met die geluid maken of flapjes hebben en kijkt nauwelijks om naar ander speelgoed. Hoog tijd dus om hem ook lid te maken en zijn gratis koffertje op te halen.”

“Jonah en Finnrennen de bibliotheek binnen en weten de kinderhoek inmiddels wel te vinden. Finn vindt vooral de interactieve games op het scherm interessant, maar Jonah kan niet wachten om in een nieuw boek te duiken. Zodra de inschrijving klaar is, plof ik bij ze neer op de zitzakken in de kinderhoek. Sean graait meteen in zijn oranje koffertje die hij zojuist bij zijn lidmaatschap gekregen heeft. Hij is vooral geïnteresseerd in het knisperboekje van Dikkie Dik. Grappig hoe die oranje kat al jaren favoriet is.”

“Met armen vol nieuwe boekenvertrekken we weer naar huis. Zo te zien vliegen we vanavond vanuit ons bed mee met een raaf en een papegaai over het regenwoud, helpen we een varkentje dat langzaam in een kip verandert en kijken we met Sean mee naar een klunzige oranje kat. Ik verheug me er nu al op.”

TIP Van 22 januari t/m 1 februari vinden De Nationale Voorleesdagen plaats, met veel leuke activiteiten . Je leest er hier alles over.