‘Ik blijf als het mag’ bekroond met Leespluim

De Sardes-Leespluim van deze maand gaat naar het prentenboek ‘Ik blijf als het mag’ van Francoise Beck en Herman van de Wijdeven. Krokodil Maurice belandt op een nieuw plek die hij nog niet kent met nieuwe dieren.
De Sardes-Leespluim van deze maand gaat naar het prentenboek ‘Ik blijf als het mag’ van Françoise Beck en Herman van de Wijdeven.

Het prentenboek ‘Ik blijf als het mag’ van Françoise Beck en Herman van de Wijdeven heeft de Sardes-Leespluim van de maand april gewonnen. Het verhaal gaat over de blauwe krokodil Maurice, die op een nieuwe plek terechtkomt met dieren die hij nog niet kent.

Maurice heeft geen huis

Als het in het bos gaat stormen, vluchten alle dieren naar huis. De eenden, de eekhoorns, de kikkers… iedereen vliegt of rent naar zijn nest. Alleen Maurice niet. Hij heeft geen huis! Hij is te groot, er is geen plaats voor hem. Helemaal alleen verdwaalt hij in de storm. Maar gelukkig is er Mol. Die heeft van de wind diep onder de grond geen last. Maar de tranen van Maurice hoort hij wel…

De Sardes-Leespluim staat voor kwaliteit

De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare (prenten)boeken om het leesplezier en de taalvaardigheid van kinderen van nul tot zes jaar te bevorderen. De tekeningen in het boek vertellen het verhaal met vaart en in mooie, bijzonder gekozen kleuren.Activiteiten die je kunt uitvoeren met je klas bij dit boek zijn onder andere het herkennen van verschillende emoties en het uitbeelden daarvan.

Logo Sardes-Leespluim
Logo Sardes-Leespluim

Praat over vriendschap

Het boek biedt een mooie kapstok om samen met kinderen over verschillende onderwerpen te praten, zoals vriendschap, veiligheid, en fijne nestjes en holletjes. De aankomende bekroningen worden bekendgemaakt via de website van boekstart.nl en van de Leespluim. Het volledige juryrapport en een overzicht van alle winnaars vind je daar ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *