Gratis leesactiviteiten voor je baby, peuter of kleuter

Het sluiten van de scholen zorgt ervoor dat heel veel kinderen thuis zijn in thuisisolatie. Om te helpen deze bewogen tijd door te komen, houdt BoekStart een lijstje bij met tijdelijk g r a t i s dingen die je kan doen met je kinderen. Leuk, leerzaam, lezen!

15 minuten per dag

๐Ÿ‘‰ Elke dag 15 minuten (voor)lezen, nu is er tijd voor! Het is goed voor de taalontwikkeling en de woordenschat van je kind. Hoe eerder je begint, hoe beter. Je kinderen kunnen gratis e-books en luisterboeken lenen bij de Jeugdbibliotheek 0-6.

'Ome' Jace: 'Jay-Lynn (18 mnd) bleef eerst een beetje op een afstandje maar toen ze het boekje zag, klom ze op schoot en hadden we meteen goed contact. Ze zocht elke keer het plaatje met het konijn op, want dat is haar liefste knuffel.'
Jay-Lynn (18 mnd) wordt voorgelezen.

Geanimeerde prentenboeken

๐Ÿ‘‰ ‘De Jeugdbibliotheek’ biedt ook een verzameling met gratis filmpjes op de website aan: rustige, geanimeerde prentenboekjes die leerzaam zijn voor je baby, peuter of kleuter. Bekijk ze hier.

Beweeg met Nijntje

๐Ÿ‘‰ Zit je momenteel veel thuis met je peuter of kleuter? En wil je even wat afleiding? Ga fijn samen bewegen met kinderheld nijntje. Ben je liever in de tuin bezig, dan kan je natuurlijk ook een nijntje van madeliefjes planten.

https://www.instagram.com/p/B-wNyliDJjV/?igshid=1m89ivj7qhxd4
nijntje van madeliefjes.

Ga op berenjacht

๐Ÿ‘‰ Op veel plekken in Nederland verschijnen de afgelopen dagen beren achter de ramen. Kinderen kunnen zo in hun eigen buurt een leuke speurtocht doen. Waarschijnlijk heeft dit de oorsprong in het wereldberoemde prentenboek โ€˜Wij gaan op berenjachtโ€™ van Michael Rosen, een ware klassieker onder de kinderboeken. Tip: de app van dit prentenboek is de hele maand april gratis!

https://www.instagram.com/p/B-g06CyC0LC/?igshid=jre8s74v6y8z
De app van deze kinderboekenklassieker is gratis in april.

De Voorleeshoek met korting

๐Ÿ‘‰ Wil je graag voorgelezen worden uit bekende prentenboeken met beeld en muziek? Voor kinderen van 0-10 jaar heeft de bekende betaaldienst ‘De Voorleeshoek’ tijdelijk een kortingsactie die je via deze link kunt aanvragen.

De voorleeshoek
Anouk van โ€˜De voorleeshoekโ€™ leest voor.

Bereslim

๐Ÿ‘‰ ‘Bereslim’ is dรฉ aanbieder van pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters. Tot het aanbod behoren digitale prentenboeken, leerzame taalspellen en spellen die een goede taakaanpak stimuleren. Check het hier.

Knutselen

๐Ÿ‘‰ Voor de in Nederland werelberoemde ‘Prentenboek Top 10’ worden ieder jaar lesmaterialen en knutseltips ontworpen. Normaal zijn deze alleen beschikbaar voor het onderwijs, nu ook gewoon bij je thuis! Kijk op: https://www.nationalevoorleesdagen.nl/knutseltips/

Win prentenboeken!

๐Ÿ‘‰ Wat werkt er nou beter tegen de verveling dan een prentenboek voorlezen? Een prentenboek winnen! Dat doe je met je leukste leesfoto. Kies voor de allerjongsten (tot 6 jaar) onze actie #mijnvoorleesmoment. Heb je oudere kinderen? Doe dan mee aan de #ikleesthuischallenge van Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel die viraal gaat.

Winnaar Mijnvoorleesmoment - Maart 2020 - Mandy Lamers
Nu VIRAL! Maak een voorleesfoto en win leuke boekjes.

Welk boek moet ik voorlezen?

๐Ÿ‘‰ Zie jij door de bomen het bos niet meer? Bekijk dan de BoekStart boekentips van april, met als thema: thuisisolatie. Of vraag een gratis boekenadvies aan ‘Leesvink’. Hoe doe je dat? Stuur de naam, leeftijd, leesniveau (schatting mag) en interesses naar vivian@leesvink.nl. Dan krijg je een mooie selectie teruggemaild.

https://www.instagram.com/p/B99cSgTiSE5/?igshid=yirq4pwx2ysc
Bekijk de BoekStart boekentips.

Voorleesgids

๐Ÿ‘‰ Door de corona-crisis zijn veel digitale kinderboeken tijdelijk gratis! Op deze website zijn links verzameld, waarmee ouders, leerkrachten en kinderen digitale kinderboeken kunnen vinden. Handig! https://voorleesgids.nl

Tips?

๐Ÿ‘‰ Heb je nog een goede tip die hier niet bijstaat? Zet het in de commentaren op Facebook of mail: info@boekstart.nl. Leuk, leerzaam, lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *