Lees het babyboekje van het jaar ‘Mijn tuin’… in de tuin!

3D Boekomslag van het geluidenboekje 'Mijn tuin' van auteur Marion Billet. 'Mijn tuin' is BoekStart Babyboekje van het Jaar 2021.
3D Boekomslag van het geluidenboekje ‘Mijn tuin’ van auteur Marion Billet. ‘Mijn tuin’ is BoekStart Babyboekje van het Jaar 2021.

Mijn tuin van schrijfster Marion Billet uitgegeven door Uitgeverij Clavis (oorspronkelijk Éditions Gallimard Jeunesse, Parijs) is verkozen tot BoekStart Babyboekje van het Jaar 2021, dat maakte jurylid Karin Bloemen op 17 november bekend.

Wat kregen we veel reacties binnen op dit prachtig vormgegeven geluidenboekje, niet alleen via de duizenden en duizenden stemmen die vele ouders op de speciale website achterlieten, ook via berichtjes in de mail en op sociale media: ‘Het is superleuk, grappig, origineel…. mijn baby kan geen genoeg van al die geluidjes krijgen… wat een mooie tekeningen…. ik kan het wel honderd keer lezen…’

Bekijk in deze hartverwarmende video hoe Karin Bloemen de uitslag bekend maakt!

Over het winnende boekje schreef de jury eerder:

Dit boekje van hardkarton met afgeronde hoekjes heeft vijf hele mooie plaatjes. Het roodborstje, de bosmuis, de egels, de bij en de krekel kom je tegen. Het is heel educatief, want je kunt ze horen, zien en voelen. Aan het eind mag je vertellen wie jouw favoriete dier is.

Babyboekje van het Jaar

Met de verkiezing van Het BoekStart Babyboekje van het Jaar wil BoekStart uitgevers stimulerenmeer goede babyboekjes op de markt te brengen. Ook willen wemedewerkers van de kinderopvang een leidraad bieden bij het kiezen van goede babyboekjes.

Het is de vierde keer dat deze boekenprijs voor de allerjongsten (0-1,5 jaar) werd uitgereikt. Eerdere prijzen gingen o.a. naar Beestje waar ben je? en Nijntje. Tijdens de Kinderboekenweek 2020 stemden duizenden ouders en verzorgers op hun favoriete babyboekje op de speciale website babyboekjevanhetjaar.nl. Je kon stemmen op maximaal één boekje.

Heb je ‘Mijn tuin’ al? Natuurlijk raden we ook de andere boekjes die op de shortlist stonden van harte aan: dat waren Bora in het water van Deborah van de Leijgraaf, Kiekeboe zon van Ingela P. Arrhenius en Baby ziet bloemen van Hervé Tullet en Wie speelt er in het water? van Surya Sajnani.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *