BoekStarts Keuze Mei (2022)

Doe Kiekeboe(k) met Ingela Arrhenius, luister naar muziek over je gevoelens, ontdek de belangrijke emoties of speel een geluidenspelletje. De blikvanger is deze maand Opa’s tuin, een schitterend, kunstzinnig prentenboek over de band tussen grootouder en kleinkind.

In de video zie je de vier boekjes die we hebben uitgekozen. Je vindt de video ook terug op de narrowcasting schermen in jouw Bibliotheek en op de Jeugdbibliotheek.

Het hardkartonnen schuifboekje 'Kiekeboe kuiken' van Camilla Reid / ill. Ingela P. Arrhenius is BoekStarts Keuze van mei voor je Baby.

Je baby vindt kiekeboe spelletjes erg leuk! Daarom is plezier verzekerd met dit hardkartonnen boekje: met schuifjes piepen er onder meer vrolijk gekleurde bloemen te voorschijn.

Het muziekboekje 'Muziekjes vol gevoelens' van Elsa Fouquieris BoekStarts Keuze van mei voor je Dreumes.

Hoe klinkt liefde en hoe klinkt woede? En angst en blijheid? Door op een button te drukken, laten goed gekozen klassieke muziekfragmentjes dit horen.

Uitsnede Kartonboekje 'Kom we gaan een boek lezen!' van Susanne Strasser

Fijn, voorlezen! De dieren zitten er klaar voor, de hamster compleet met een grote bak popcorn. Maar wacht, er komt nog iemand aan…

Uitsnede prentenboek 'Opa's tuin' van Sonja Danowski

Opa heeft zijn voet gebroken en nu kan hij niet voor zijn tuin zorgen! Gelukkig kan hij op Lynn rekenen. Een liefdevol prentenboek over de band tussen grootouder en kleinkind, en zorgen voor elkaar en voor de natuur.

Dit zijn volgens ons de vier leukste boekjes van deze maand voor je baby, dreumes, peuter of kleuter. Kom ze snel lenen in De Bibliotheek, of koop/bestel ze bij een boekhandel bij jou in de buurt!

Boekentips onthouden? Download de gratis Voorleesapp

Wil je ze niet vergeten? Download dan onze gratis BoekStartapp. Die heeft een handige leeslijst voor prentenboekjes en toont je elke maand onze nieuwste tips!

Deze boekjes winnen? Stuur je (voor)leesfoto in en maak kans op één van onze tips!

Wil jij kans maken op een van deze boekentips? Plaats dan een leuke voorleesfoto op instagram of Facebook met de tag #mijnvoorleesmomentElke maand kiezen we de leukste uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *