Illustrator Philip Hopman, bekend van Boer Boris, ‘euforisch’ na ontvangst Max Velthuijs Prijs!

Boer Boris heeft het heet!’ (uitgeverij Gottmer) van Ted van Lieshout en Philip Hopman

In een eerste reactie op het winnen van de Max Velthuijs Prijs zegt de zestigjarige illustrator Philip Hopman dat hij ‘euforisch’ is. Ook laat hij weten dat het plezier in zijn werk voor een belangrijk deel verband houdt met het enorme succes van de prentenboekenreeksBoer Boris.

Illustrator Philip Hopman werkt in zijn atelier. (Bron: Kinderboekenmuseum Den Haag)

Beroemde winnaars

De Max Velthuijs Prijs is een driejaarlijkse oeuvreprijs voor Nederlandse illustratoren van kwalitatieve kinderboeken. Er is een bedrag van 60.000 euro aan verbonden. Beroemde winnaars van de Velthuijs Prijs zijn Mance Post (2007), Thé Tjong-Khing (2010), Wim Hofman (2013), Dick Bruna (2016) en Sylvia Weve (2019). En nu dus… Philip Hopman!

Een echte vakman

De jury omschrijft Philip Hopman als “een echte vakman die vele stijlen en perspectieven aankan en daarbij altijd een eigen signatuur heeft”. Verder prijst de jury van de Max Velthuijs Prijs illustrator Philip Hopman, omdat hij technisch moeilijke composities aandurft.

Boer Boris is een fijne samenwerking met schrijver Ted van Lieshout”, aldus de tekenaar. “We krijgen veel fantastische reacties van ouders en grootouders. Kinderen verliezen zich in de verhalen en de boekenserie stimuleert ook om zelf te gaan lezen. Ik vind het bijzonder dat ik mijn talent daarvoor kan inzetten!”

Philip Hopman

Naar aanleiding van het toekennen van de prijs aan illustrator Philip Hopman brengt Het Kinderboekenmuseum vanaf volgend voorjaar de tentoonstelling Philip Hopman – In beeld. Hierin toont het museum een selectie originele illustraties uit het archief van de illustrator dat hij bij het museum heeft ondergebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *