Prentenboek Top 10 (2022) – de boekjes voor de allerjongsten!

Daar is hij weer: de bekende Prentenboek Top 10 van 2022. Er is ook aan de allerjongsten gedacht!

Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, prikkelt de fantasie en zorgt voor een fijn moment tussen jou en je baby, peuter of kleuter. Een comité van jeugdbibliothecarissen heeft uit het hele aanbod 10 titels gekozen: de Prentenboek Top 10 om je op weg te helpen het juiste boek te kiezen. Gelukkig is er ook aan de allerjongsten gedacht!

  • Voor baby’s is er dit jaar: Hey baby, kijk!, een knuffelboek voor baby’s met vertederende zwart-wit prenten door Laura van Bouchout (Davidsfonds/Infodok).
  • Ook Daar ben je is een schitterend cadeauboek voor als je net een baby gekregen hebt, met 12 gedichten en prenten voor de eerste 12 maanden van hun nieuwe leven door Hans en Monique Hagen, met illustraties van Charlotte Dematons (uitgeverij Querido).
  • Vos gaat een stukje rijden is een mooi klankrijk prentenboek met een eenvoudig verhaal over een vos die zo van zijn rit geniet dat hij niet doorheeft dat er een heleboel dieren met hem meerijden door Susanne Strasser (uitgeverij Hoogland & Van Klaveren).
  • Maar eerst ving ik een monster. Een jongetje verzint monsters die hij nog moet vangen voordat hij gaat slapen. Steeds meer monsters komen erbij. De verteller die het jongetje naar bed probeert te brengen, doet pogingen om het verhaal af te ronden, maar dat lukt hem niet zo goed. Er valt steeds meer te vangen (uitgeverij Lemniscaat).

Win jij een van deze boekjes?

➡️ Wil jij kans maken op een van onze boekentips? Plaats dan in een leuke voorleesfoto op instagram met de tag #mijnvoorleesmoment. Elke maand kiezen we de leukste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *