Het Kabouterboek

Omslag 'Het Kabouterboek' van Loes Riphagen (uitgeverij Gottmer).
Het prachtige en originele prentenboek ‘Het Kabouterboek’ van Loes Riphagen is BoekStarts Keuze voor je Kleuter voor September 2023.

Wie denkt dat kabouters niet bestaan zit er flink naast! Kabouter Kik laat je zien waar hij en zijn familie leven en wat ze zoal doen.

Ze bestaan echt

Mensen geloven vaak niet dat kabouters bestaan en als ze dat wel doen, denken ze alles over hen te weten. Volgens kabouter Kik klopt daar niets van. In dit boek laat hij zien hoe het echt zit in de kabouterwereld en vertelt hij er van alles over. Hoe het huis eruit ziet, de huisbeesten, wat ze verzamelen, lievelingsspullen, wat er in de rugzak zit. En gevaar: kijk uit voor plassende honden! Heerlijk om er met je kleuter in te duiken en er samen van te genieten!

Kaboutertips

Ondertussen geeft Kik ook tips, bijvoorbeeld voor het maken van de juiste kaboutermuts, een muizenverkleedpak of een goede vermomming. Zo valt er in dit fantasierijke prentenboek heel veel te ontdekken. Op haar website geeft Loes Riphagen knutseltips bij het boek en bij veel van haar andere toppers, zoals de boeken over vogeltje Coco. Coco kan het! was Prentenboek van het Jaar 2021.

Voor kleuters vanaf ruim 4 jaar.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *