Heel de wereld wordt wakker

De verzamelbundel ‘Heel de wereld wordt wakker’ samengesteld door Jaap Robben en rijk geïllustreerd door Sebastiaan van Doninck (uitgeverij Gottmer) is BoekStarts Keuze voor je Kleuter van de maand April.
De verzamelbundel vol moderne kinderpoëzie ‘Heel de wereld wordt wakker’ samengesteld door Jaap Robben en rijk geïllustreerd door Sebastiaan van Doninck (uitgeverij Gottmer) is BoekStarts Keuze voor je kleuter van de maand april.

Kloeke bundel vol kinderpoëzie: zinnetjes met zomaar een paar gewone woorden. Maar als je ze leest hebben ze de kracht van een toverformule.

Kinderpoëzie is woorden geven aan gevoel

De zinnetjes lijken eenvoudig maar er zit van alles in verstopt: ‘Je leest een paar regels, enkele woorden, en die beschrijven dan zó precies een gevoel dat je nog niet van jezelf begrepen had’, zoals Jaap Robben, de samensteller van de bundel, het in zijn voorwoord zo goed weet te zeggen. Deze meegroeibundel vol kinderpoezie geeft woorden aan wat je voelt. Aan jong en (veel) oud(er). Op de eerste ruim zeventig bladzijden ontdek je samen met je kleuter van alles rond taal en gevoelens. Met veel ruimte voor speelse illustraties in mooie gedekte tinten die tot de verbeelding spreken.

Een heel leven taalplezier

Er is keuze uit in totaal 333 gedichten, in de afgelopen dertig jaar geschreven door Nederlandse en Vlaamse auteurs als Wim Hofman, Sjoerd Kuyper, Hans en Monique Hagen, Riet Wille en Bette Westera. Je komt vast wel iets tegen dat je zelf nog van vroeger kent om nu fijn met jouw kind te delen. Een prachtig cadeau dat een leven lang meegaat en ook weer kan worden doorgegeven aan de volgende generatie.

Vanaf 4 jaar en veel ouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *