Taart voor iedereen

Omslag prentenboek 'Taart voor iedereen' van Thé Tjong Khing (uitgeverij Lannoo).
Het prachtige zoekboek vol verhaaltjes ‘Taart voor iedereen’ van de onnavolgbare Thé Tjong-Khing is BoekStarts Keuze voor je Kleuter voor de Zomer 2023.

Een groepje heel verschillende dieren is een zomerse picknick aan het voorbereiden, compleet met taart. Maar dan rooft Arend het hele picknickkleed met alles erin!

Kijken en zoeken

De dieren zetten de achtervolging in en opeens gebeurt er van alles. Nog meer dieren blijken het op de picknickspullen te hebben gemunt en er worden de nodige achtervolgingen ingezet. Volg dier voor dier op de grote zoekplaten: wat doet die aap daar in die struik en wat is hij van plan? En waar gaat meneer Hond heen en wie ontdekt hij dan?

Je eigen verhaal

In dit prentenboek zonder woorden vertellen de platen over telkens twee pagina’s het verhaal. Leuk om samen met je kleuter elk dier weer terug te zoeken op een volgende plaat. Help hem relaties tussen de dieren en de situaties te leggen om zo jullie eigen verhaal op te bouwen. Thé Tjong-Khing maakte al eerder drie ‘taartenboeken’, waarvan ‘Waar is de taart?’ bekroond werd met een Zilveren Griffel en de Woutertje Pieterse Prijs won.

Vanaf kleuters vanaf ruim 4 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *